tea.jpg

Klassieke Homeopathie

Klassieke Homeopathie hanteert een holistische mensvisie, d.w.z. zij ‘kijkt’ naar de totale mens en gaat er van uit dat lichaam en geest onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn.

Ieder mens heeft een levenskracht (vitaliteit), welke het zelfgenezende vermogen vormt.
Deze biedt weerstand tegen allerlei invloeden. Deze levenskracht zal proberen een zo goed mogelijke balans te bewerkstelligen. Lukt dit niet voldoende, dan ontstaat er ziekte.

Wordt de levenskracht zwakker dan manifesteren zich uiteindelijk steeds meer en steeds zwaardere chronische klachten.

Klassieke Homeopathie helpt u uw levenskracht te activeren en te versterken, uw zelfgenezend vermogen te verhogen, en zo aan te zetten tot herstel.

Ziekte wordt daardoor van binnenuit genezen.

De manier van ziek zijn heeft te maken met de persoonlijke aanleg, gezondheidstoestand en levengeschiedenis. De behandeling zal daarom altijd individueel zijn.

De te behandelende klachten zijn uiteenlopend. Van kleine ongemakken tot chronische ziekten. Bij acute klachten zal er een snel herstel te verwachten zijn. Bij chronische klachten zal het proces meer tijd vragen.

Homeopathische middelen worden gemaakt van plantaardige, dierlijke en minerale materialen. Deze middelen zijn niet giftig, verslavend of onderdrukkend.

2.jpgHet ontstaan van ziekte

Mensen worden in hun leven geconfronteerd met onbalans. Het natuurlijke evenwicht is dan verstoord. Hierdoor kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan.

De oorzaken kunnen van binnenuit komen maar ook van buitenaf. Bijvoorbeeld, koude of natte weersinvloeden, een ongeval, overbelasting, griep, medicijngebruik, maar ook door verdriet bij overlijden of scheiding, enz.

Erfelijke factoren spelen een rol. Soms zie je dat bij meerdere mensen binnen een familie tot uiting komen. Een bepaalde aanleg is dan te zien, bv. eczeem, astma, reuma, diabetes ( suikerziekte), enz.

Zo zijn er meerdere oorzaken waarbij het tot klachten of ziekten komt.

Dit uit zich in verschijnselen, symptomen. Deze symptomen zijn voor iedere persoon uniek, en kunnen zich laten zien op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

De klassiek homeopaat probeert de oorzaak van de ziekte te vinden en te behandelen.


3.jpgDe behandeling

Een klassiek homeopathische behandeling bestaat uit meerdere consulten.

Het eerste consult:
Tijdens dit consult wordt een zo volledig mogelijk beeld van uw klacht(en) verkregen. Daarbij komen vragen aan de orde met betrekking tot uw klachten., maar ook bv. over uw slaappatroon, voeding, waar houdt u wel of niet van, de ziektegeschiedenis enz. Dit eerste consult zal ongeveer 1- 1 ½ uur duren.

Na het consult wordt een analyse gemaakt, waaruit een persoonlijk behandelingsplan wordt opgesteld. Zelf werk ik volgens de ‘ziekteclassificatie’, waarbij alle informatie die de patiënt geeft volledig tot zijn recht komt.

Na enige dagen krijgt u het eerste advies en informatie hierover thuisgestuurd.

Vervolgconsulten:
Hierbij worden o.a. de veranderingen sinds het vorige consult besproken en eventuele andere zaken verder verduidelijkt. Het 2e consult zal na ± 5 weken plaatsvinden. Naarmate de behandeling voortduurt, wordt de tijd tussen de afspraken langer.

De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de behandelingen, afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk.